Συνταγές γλυκών
+13
SkinLikeSand
laplace
kitsosmitsos
καψοραχη
marouli
Raven
fanny-banny
luvian_elf
AtZoN
Ioli
zizou
peggylou
Eltha
17 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
- ElthaModeratorΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 100 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 24383
Φύλλο :
Εγγραφή : 16/03/2009
Συνταγές γλυκών
19/3/2009, 01:53
Εδώ μπορούμε να καταχωρούμε διάφορες Συνταγές γαι γλυκά
- peggylouMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 501-1000 σχόλια )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 916
Φύλλο :
Εγγραφή : 19/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
21/3/2009, 11:42
Βάφλες
υλικά
υλικά
- 400γρ αλεύρι
- 150γρ ζάχαρη
- 150γρ μαργαρίνη
- 60ml γάλα
- 2 αβγά
- 1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1.1/2 κ.γ. βανίλια
- Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα αβγά στο τέλος.
- Αφήστε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα.
- Ψήστε τις βάφλες σε ειδική ψηστιέρα (βαφλιέρα) και σερβίρετε με κρέμα σαντιγύ/μαρμελάδα τις αρεσκείας σας.
- ElthaModeratorΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 100 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 24383
Φύλλο :
Εγγραφή : 16/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
21/3/2009, 12:15
πωπω
- zizouMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 100-500 σχόλια )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 50 θέματα )
- Μηνύματα : 212
Φύλλο :
Εγγραφή : 19/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
27/3/2009, 10:18
Κέικ με καρύδα & αμύγδαλα απο την εκπομπη "νηστικο αρκουδι" Υλικά
|
- IoliMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνια
- Μηνύματα : 6
Φύλλο :
Εγγραφή : 23/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
4/4/2009, 11:41
Πάβλοβα με φράουλες
Για τη μαρέγκα:
ασπράδια από 3 αυγά
125 γρ κρυσταλική ζάχαρη
125 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη κρέμα:
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
20 ολόκληρες φράουλες καλά καθαρισμένες
Για τη σάλτσα:
20 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
1 σφινάκι κονιάκ
4 κουταλιές ζάχαρη
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Οταν γίνει σφιχτή, σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σαν βροχή ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα.
Σε μια φόρμα με τσέρκι, στρώνετε μία λαδόκολλα και αδειάζετε τη σφιχτή μαρέγκα. Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110ο για 2 ώρες περίπου και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα. Αφαιρείτε το τσέρκι και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την σαντιγί στο ψυγείο. Παίρνετε τη στρογγυλή μαρέγκα και τη βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Καρφώνετε επάνω της τις 20 ολόκληρες φράουλες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή σαντιγί να σκεπάσει τις φράουλες. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 20 καθαρισμένες φράουλες, το σφινάκι του κονιάκ και τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Όταν είναι να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Για τη μαρέγκα:
ασπράδια από 3 αυγά
125 γρ κρυσταλική ζάχαρη
125 γρ. άχνη ζάχαρη
Για τη κρέμα:
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
20 ολόκληρες φράουλες καλά καθαρισμένες
Για τη σάλτσα:
20 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
1 σφινάκι κονιάκ
4 κουταλιές ζάχαρη
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Οταν γίνει σφιχτή, σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σαν βροχή ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα.
Σε μια φόρμα με τσέρκι, στρώνετε μία λαδόκολλα και αδειάζετε τη σφιχτή μαρέγκα. Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110ο για 2 ώρες περίπου και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα. Αφαιρείτε το τσέρκι και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την σαντιγί στο ψυγείο. Παίρνετε τη στρογγυλή μαρέγκα και τη βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Καρφώνετε επάνω της τις 20 ολόκληρες φράουλες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή σαντιγί να σκεπάσει τις φράουλες. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 20 καθαρισμένες φράουλες, το σφινάκι του κονιάκ και τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Όταν είναι να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
- AtZoNMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 1001-5000 σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 50 νέα θέματα )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 3067
Φύλλο :
Εγγραφή : 17/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
5/4/2009, 01:06
Πάβλοβα ; πρώτη φορά το ακούω.
Πολύ καλό φαίνεται αν και μάλλον κάμποση φασαρία η ετοιμασία ;
Πολύ καλό φαίνεται αν και μάλλον κάμποση φασαρία η ετοιμασία ;
Απ: Συνταγές γλυκών
9/4/2009, 18:17
Το Θεϊκό Cheesecake της Lúthien ()
Υλικά:
Για την κρέμα τυριού:
Θρυματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να
μην είναι ούτε τελείως νιανιά αλλά να μη θρυμματίζεται κιόλας. Το βλέπετε με το μάτι κι αν
χρειαστεί προσθέστε είτε λίγο βούτυρο είτε λίγο μπισκότο ακόμα.
Στρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κινητά τοιχώματα (διαμέτρου 20,5 - 23 εκατοστών) με το
μείγμα των μπισκότων και του βουτύρου. Πιέζετε καλά για να μη μείνουν κενά αλλά όχι πάρα πολύ
γιατί μετά θα είναι πολύ σκληρή η βάση. Προσέχετε η επιφάνεια να είναι επίπεδη.
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα με μία κουτάλα μέχρι να γίνει αφράτο το
μείγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτετε στο προηγούμενο
μείγμα μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με κουτάλα με κυκλικές κινήσεις για να μην "πέσει"
η σαντιγύ.
Ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύετε για 1' - 2'. Στη συνέχεια το ζεσταίνετε σε
μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.
Ρίχνετε τη ζελατίνα στο μείγμα τυριού κι ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες,
μέχρι να σφίξει.
Γαρνίρισμα:
Εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε! Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα
φρούτα, ότι γουστάρετε!
Προσωπικά προτιμώ μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους (είναι λίγο πιο ξινή) Bonne
Mamman (νομίζω έτσι γράφεται). Παίρνω 2 βαζάκια, τα αδειάζω σ' ένα μπολ, κάνω ένα δεύτερο
μείγμα ζελατίνας ακριβώς όπως αυτό για το μείγμα τυριού, τ' ανακατεύω καλά, περιχύνω το
cheesecake και το αφήνω για 1 έξτρα ωρίτσα στο ψυγείο για να σφίξει.
Αν βάλετε μαρμελάδα σας συμβουλεύω να την κάνετε αυτή τη μαγκιά γιατί μετά το chesecake σας
θα μείνει γυμνό κι όλη η μαρμελάδα θα χυθεί στα πλαϊνά (από προσωπική εμπειρία).
Καλά μαγειρέματα λοιπόν αν και η επιτυχία είναι εγγυημένη!
Υλικά:
Για την κρέμα τυριού:
- 350 γρ. τυρί κρέμα (προτείνω Philadelphia)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light και βλακείες, για σαντιγύ τη θέλουμε)
- λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή μία δόση σκόνη)
- 11 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
Θρυματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να
μην είναι ούτε τελείως νιανιά αλλά να μη θρυμματίζεται κιόλας. Το βλέπετε με το μάτι κι αν
χρειαστεί προσθέστε είτε λίγο βούτυρο είτε λίγο μπισκότο ακόμα.
Στρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κινητά τοιχώματα (διαμέτρου 20,5 - 23 εκατοστών) με το
μείγμα των μπισκότων και του βουτύρου. Πιέζετε καλά για να μη μείνουν κενά αλλά όχι πάρα πολύ
γιατί μετά θα είναι πολύ σκληρή η βάση. Προσέχετε η επιφάνεια να είναι επίπεδη.
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα με μία κουτάλα μέχρι να γίνει αφράτο το
μείγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την προσθέτετε στο προηγούμενο
μείγμα μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά με κουτάλα με κυκλικές κινήσεις για να μην "πέσει"
η σαντιγύ.
Ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύετε για 1' - 2'. Στη συνέχεια το ζεσταίνετε σε
μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.
Ρίχνετε τη ζελατίνα στο μείγμα τυριού κι ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση μπισκότου και αφήνετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες,
μέχρι να σφίξει.
Γαρνίρισμα:
Εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε! Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φρέσκα
φρούτα, ότι γουστάρετε!
Προσωπικά προτιμώ μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους (είναι λίγο πιο ξινή) Bonne
Mamman (νομίζω έτσι γράφεται). Παίρνω 2 βαζάκια, τα αδειάζω σ' ένα μπολ, κάνω ένα δεύτερο
μείγμα ζελατίνας ακριβώς όπως αυτό για το μείγμα τυριού, τ' ανακατεύω καλά, περιχύνω το
cheesecake και το αφήνω για 1 έξτρα ωρίτσα στο ψυγείο για να σφίξει.
Αν βάλετε μαρμελάδα σας συμβουλεύω να την κάνετε αυτή τη μαγκιά γιατί μετά το chesecake σας
θα μείνει γυμνό κι όλη η μαρμελάδα θα χυθεί στα πλαϊνά (από προσωπική εμπειρία).
Καλά μαγειρέματα λοιπόν αν και η επιτυχία είναι εγγυημένη!
- AtZoNMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 1001-5000 σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 50 νέα θέματα )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 3067
Φύλλο :
Εγγραφή : 17/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
9/4/2009, 20:01
Θέλω να φάω γλυκόοοο !
Με λιώσατε
Με λιώσατε
- ElthaModeratorΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 100 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 24383
Φύλλο :
Εγγραφή : 16/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
19/6/2009, 10:24
ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ
Υλικά
250 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα
Αναμιγνύουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι το φρούτο να είναι χοντροκομμένο. Ενώ τρέχει το μπλέντερ, ρίχνουμε αργά την κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το παγώνουμε και μπορούμε να το κρατήσουμε παγωμένο μέχρι 1 εβδομάδα.
Σημ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο κατεψυγμένο. Στην περίπτωση αυτή, μόλις βγει από το μπλέντερ, είναι έτοιμο για σερβίρισμα
πηγη : yumyum.gr
Υλικά
250 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα
Αναμιγνύουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι το φρούτο να είναι χοντροκομμένο. Ενώ τρέχει το μπλέντερ, ρίχνουμε αργά την κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το παγώνουμε και μπορούμε να το κρατήσουμε παγωμένο μέχρι 1 εβδομάδα.
Σημ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο κατεψυγμένο. Στην περίπτωση αυτή, μόλις βγει από το μπλέντερ, είναι έτοιμο για σερβίρισμα
πηγη : yumyum.gr
Απ: Συνταγές γλυκών
22/6/2009, 17:03
skouliki έγραψε:ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ
Υλικά
250 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2/3 φλιτζ. παχιά κρέμα
Αναμιγνύουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι το φρούτο να είναι χοντροκομμένο. Ενώ τρέχει το μπλέντερ, ρίχνουμε αργά την κρέμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το παγώνουμε και μπορούμε να το κρατήσουμε παγωμένο μέχρι 1 εβδομάδα.
Σημ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο κατεψυγμένο. Στην περίπτωση αυτή, μόλις βγει από το μπλέντερ, είναι έτοιμο για σερβίρισμα
πηγη : yumyum.gr
..και την παχια κρεμα πως τη φτιαχνουμε δηλαδη?
- ElthaModeratorΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 100 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 24383
Φύλλο :
Εγγραφή : 16/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
22/6/2009, 20:17
υπαρχει ετοιμη
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 11:00
Φιλιά σοκολάτας
* 65 γρ. βούτυρο
* 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 100 γρ. ζαχαρη
* 2 αυγά
* βανίλια
* αλάτι
* 1 1/2 (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* μισό κουταλάκι μπέικιν
* 100 γρ. ζάχαρη άχνη
1. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανιλια και το αλάτι
3. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
4. Το μίγμα θα είναι μαλακό.
5. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
6. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη.
7. Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
9. Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά.
10. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Μπορείτε να το δοκιμάσατε με σοκολάτα γάλακτος, που είναι και δική μου αγαπημένη... Ίσως να απλώσουν λίγο στο ψήσιμο, αλλά για να το αποφύγετε, βάλτε την ζύμη για πολλές ώρες, τουλάχιστον 5! Στο φτιάξιμο είναι πανεύκολα, πάντως
* 65 γρ. βούτυρο
* 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 100 γρ. ζαχαρη
* 2 αυγά
* βανίλια
* αλάτι
* 1 1/2 (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* μισό κουταλάκι μπέικιν
* 100 γρ. ζάχαρη άχνη
1. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανιλια και το αλάτι
3. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
4. Το μίγμα θα είναι μαλακό.
5. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
6. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη.
7. Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
9. Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά.
10. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Μπορείτε να το δοκιμάσατε με σοκολάτα γάλακτος, που είναι και δική μου αγαπημένη... Ίσως να απλώσουν λίγο στο ψήσιμο, αλλά για να το αποφύγετε, βάλτε την ζύμη για πολλές ώρες, τουλάχιστον 5! Στο φτιάξιμο είναι πανεύκολα, πάντως
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 12:44
Ε έτσι τα λένε τώρα... Θέλεις λεπτομέρειες και εσύ! Φτιάξτα και πες μας, γτ εγώ πήζω τόσο πολύ που δεν έχω καιρό ούτε να αναπνεύσω....
- καψοραχηMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 1001-5000 σχόλια )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 1988
Φύλλο :
Εγγραφή : 21/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 13:46
σταματηστε τις περιγραφες....ειμαι σε διαιτα....τρωω τονο με τονο.......
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 13:48
αφου βλεπεις συνταγες μην μπαινεις μην μπαινεις
τονο με τονο? ουαου!! εγω θα φαω τωρα μακαρονακι κοφτο με φρεσκια ντοματα
τονο με τονο? ουαου!! εγω θα φαω τωρα μακαρονακι κοφτο με φρεσκια ντοματα
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 15:31
καψοραχη έγραψε: σταματηστε τις περιγραφες....ειμαι σε διαιτα....τρωω τονο με τονο.......
Τρομερή συνταγή
Απ: Συνταγές γλυκών
21/7/2009, 15:56
kitsosmitsos έγραψε:καψοραχη έγραψε: σταματηστε τις περιγραφες....ειμαι σε διαιτα....τρωω τονο με τονο.......
Τρομερή συνταγή
Έχει έτσι κάτι το... διαφορετικό! Και με ποικιλία πάνω από όλα!
Απ: Συνταγές γλυκών
27/7/2009, 08:32
Κέικ σοκολάτας σε 5 λεπτά!!!!!!!!!!!!
ξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους έχουν νυκτερινές λιγούρες!
Ξυπνάς το βράδυ με μία απίστευτη λιγούρα και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κάποιο γλυκό για να φας. Σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση ερχόμαστε να δώσουμε λύση. Φτιάξτε ένα κέικ σε μόλις 5 λεπτά!
*****************************************
Υλικά
*****************************************
* 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
* 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
* 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη
* 1 Αυγό
* 3 κουταλάκια του γλυκού γάλα
* 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι
* 1 κούπα
******************************************
Οδηγίες
******************************************
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το κακάο
Προσθέτουμε και το αυγό
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (1000watt)
Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει
Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το εξαφανίζουμε!
Καλή όρεξη...
ξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους έχουν νυκτερινές λιγούρες!
Ξυπνάς το βράδυ με μία απίστευτη λιγούρα και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κάποιο γλυκό για να φας. Σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση ερχόμαστε να δώσουμε λύση. Φτιάξτε ένα κέικ σε μόλις 5 λεπτά!
*****************************************
Υλικά
*****************************************
* 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
* 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
* 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη
* 1 Αυγό
* 3 κουταλάκια του γλυκού γάλα
* 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι
* 1 κούπα
******************************************
Οδηγίες
******************************************
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το κακάο
Προσθέτουμε και το αυγό
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε την κούπα για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων (1000watt)
Περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει
Το βάζουμε σε ένα πιάτο και το εξαφανίζουμε!
Καλή όρεξη...
- SkinLikeSandMemberΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 50 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 6231
Φύλλο :
Εγγραφή : 03/04/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
27/7/2009, 10:23
Και αν στο φοιτητικό σου διαμέρισμα δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, τι γίνεται;
Απ: Συνταγές γλυκών
27/7/2009, 10:24
αγοραζεις απο τον φουρνοirthe_h_pitsa έγραψε:Και αν στο φοιτητικό σου διαμέρισμα δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, τι γίνεται;
- ElthaModeratorΒραβείο ΕγγραφήςΒραβείο Εγγραφής για πάνω απο 3 χρόνιαΒραβείο ΜηνυμάτωνΒραβείο Μηνυμάτων ( 5001 + σχόλια )Βραβείο ΘεμάτωνΒραβείο Θεμάτων ( 100 νέα θέματα )Βραβείο ΨηφοφορίαςΒραβείο Ψηφοφορίας ( άνοιξε μια νέα ψηφοφορία )Βραβείο ΠαιχνιδιώνΒραβείο Παιχνιδιών ( άνοιξε ενα νέο θέμα - παιχνίδι )Βραβείο ΣυμμετοχήςΒραβείο Συμμετοχής ( σε 100 θέματα )
- Μηνύματα : 24383
Φύλλο :
Εγγραφή : 16/03/2009
Απ: Συνταγές γλυκών
27/7/2009, 10:24
λαπλας ενω θα κουτουλας απο την νυστα και παραλληλα θα πεινας
εσυ θες και να μαγειρεψεις και αποπανω
εσυ θες και να μαγειρεψεις και αποπανω
Απ: Συνταγές γλυκών
27/7/2009, 10:25
laplace
Αν σηκωθώ τη νύχτα και θέλω γλυκό θα φάω καμιά σοκολάτα
ώσπου να κάνω το γλυκό ξημερώθηκα και θα μου'χει φύγει και η ορεξη στο μεταξύ
Αν σηκωθώ τη νύχτα και θέλω γλυκό θα φάω καμιά σοκολάτα
ώσπου να κάνω το γλυκό ξημερώθηκα και θα μου'χει φύγει και η ορεξη στο μεταξύ
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|